Bestyrelsen


Forperson: Christina Keppie

Næstforperson: Kamilla M. Kuld

Kasserer: Suzanne Schmidt

Sekretær: Janne Poulsen

Bestyrelsesmedlemmer: Tina Jensen, Dorthe Nyrup, Sophie Cedervall Sørensen


Suppleanter: Do W. Sabro, Nikoline H. Borge


Udvalg og ressourcepersoner


Viden: Janne Poulsen, Kamilla M. Kuld og Suzanne Schmidt


Presse og etik: Tina Jensen, Do W. Sabro og Nikoline H. Borge


Website: Christina Keppie og Anina Salling 


FORPERSON     Christina Keppie


Født 1968 i England.Blev færdig som agronom (husdyrvidenskab) i 1997.

Jeg har siden, jeg fik mine første kæledyr, kaniner, haft dem under så frie forhold som muligt. Startede i traditionel rideskole i Nordjylland og var blandt de få, der lukkede "min" hest på fold. Jeg købte min egen hest en angloaraber, da jeg startede med at studere i KBH og har snuset til en del alternative træningsmetoder, indtil jeg er fundet frem til min nuværende underviser Kirsten, som står for den gode gammeldags dressur, med rødder i det Østrig Ungarske akademi.

Under studiet har jeg arbejdet primært med frilandsdyr, herunder i faget etologi, omkring hoppe, føl, hingstrelationer. Siden 2001 har jeg drevet eget landbrug, frilandsdyr med HIT aktiv stald med vandrefold til hestene, 8 ha og laver naturfremmende pleje af yderligere 10 ha som støder op til egen grund, for Herlev kommune. Jeg har selv 6 heste, primært iberiske, som rides /motioneres 3-4 gange om ugen, primært tur, dressur og lidt reenactment. Jeg laver foderkurser, rådgivning og hovtrimning.

Gift med Rolf, som bidrager med viden om adfærdsdesign.




NÆSTFORPERSON     Kamilla Mercedes Kuld


(Præsentationen er på vej)

KASSERER     Suzanne Schmidt, PhD


Jeg startede til ridning på en traditionel rideskole og købte i 2005 min første hest i en alder af 14 år. Denne hoppe var ikke villig til at blive redet på den “traditionelle” måde og gjorde det nødvendigt for mig at ændre min ridestil. Siden 2008 har jeg redet bidløst i alle typer af ridediscipliner. I dag er ridning dog ikke højest på prioritetslisten, og jeg har primært hest som kæledyr, hvor hestens fornemmeste opgave er bare at være hest. Jeg har en 10-årig hoppe, som jeg selv har avlet og arbejder til daglig som forsker på Københavns Universitet, Biologisk Institut.

SEKRETÆR     Janne Møller Poulsen


Biolog/zoolog med speciale i hestes adfærd og stress, samt fodring og ernæring. Mit speciale handlede om mavesår hos heste. Underviser i hestehold, fodring, management og hestevelfærd. Jeg har som underviser beskæftiget mig med hestebranchen i mange år. Jeg er netop i gang med at uddanne mig til BBH rideinstruktør. Jeg driver mit eget hobbylandbrug med hestepension, hvor hestene har 100% udeliv i løsdrift-system.

Det er helt afgørende for mig, at vi læner os op ad The Five Domains Model for Animal Welfare Assessment and Monitoring - som siger, at ernæring, sundhed, opstaldningsforhold og interaktioner dyrene imellem og med mennesker, alt sammen summer op til dyrets oplevelse af god eller dårlig velfærd. I tilfældet med hestene, så starter hestes behov med at sameksistere med andre heste. Dertil at de kan handle på deres motivationer, f.eks. gå efter fødekilder, når de er sultne, sove sammen på en plet med udsyn, lege og groome osv. Der er meget langt mellem dét miljø, som hesten er tilpasset til og dermed søger, og den opstaldningsform, der er meget udbredt i DK med konventionelle bokse og begrænset udeliv. Det skal komme tættere på.



BESTYRELSESMEDLEM     Tina Jensen


Årgang 1964, hvilket gør mig til alderspræsident i bestyrelsen. Jeg startede med at ride på helt traditionel rideskole, på Amager, i 1976. Jeg startede med at ride dressur, men mest har jeg redet i naturen. Konkurrencer har aldrig rigtig fanget mig. Jeg har modtaget traditionel undervisning og arbejdet med tilridning af varmblodsheste. Inden jeg for alvor skiftede til Islandske heste, arbejdede jeg med handicap ridning og OX-show arabere. Da jeg skiftede til islændere, modtog jeg også undervisning og begyndte at tage en del kurser, specielt udenfor den traditionelle hestebranche. Jeg har desværre lige mistet min dejlige islænder vallak gennem 10 år. Han døde af en akut og voldsom tarmslyng. Han var min sidste hest.


Mit arbejde med hestevelfærd begyndte for alvor for 10 år siden, hvor jeg var en af anmelderne i sagen om Andreas Helgstrand og Akeem Foldager. De sidste 10 år har jeg forsøgt at læse så meget litteratur, og følge med i så meget forskning, som overhovedet muligt. Det har været en utrolig hård proces at indse, hvor meget jeg har gjort forkert i alle de år forud for dette skift. Nu ved jeg bedre og gør derfor noget helt andet. Det er også denne erkendelse, der har fået mig til at gå ind i bestyrelsesarbejdet, og forhåbentlig kan jeg bidrage til et paradigmeskifte i forholdet mellem mennesker og heste.

Jeg er uddannet cand.mag i Filosofi og Psykologi fra Århus Universitet, og er derfor den nørdede etiker i bestyrelsen. Jeg stiller de mest mærkelige spørgsmål, og fokuserer skarpt på de etiske dilemmaer, der er forbundet med interaktionen mellem hest og menneske. Jeg har flere eksamener i videnskabsteori, og ligesom flere af de andre bestyrelsesmedlemmer, er jeg trænet og uddannet til at læse evidensbaseret videnskab.

No gain if pain!



BESTYRELSESMEDLEM     Dorthe Nyrup, DVM


Jeg er uddannet dyrlæge i 1997 og under uddannelse som Master of Animal Science, Vurdering af Husdyrvelfærd, Speciale: ESGD hos heste i løsdriftssystemer med optimalt grovfoder management.

2012: Natural Horse Care Certified Practitioner og Field Instructor. Uddannelsen omfatter hovpleje, rehabilitering af heste og rådgivning inden for naturlig fodring, management og opstaldning af heste.

2005: Uddannet driftsleder, landbrug

Kombinationen af uddannelserne som dyrlæge og Natural Horse Care Certified Practitioner er usædvanlig, og giver et helt unikt indblik i hestens sundhed ud fra dens artsspecifikke behov.

Arbejder til dagligt i Vequna Hestepraksis med udredning af livsstilssygdomme, rådgivning og forebyggende sundhed hos heste.

Underviser og uddanner fagfolk indenfor hesteverdenen via uddannelsesplatformen Paddock Paradise Denmark.

BESTYRELSESMEDLEM     Sophie Cedervall Sørensen, DVM


Jeg  er selvstændig hestedyrlæge med udkørende praksis. Mit primære arbejde ligger indenfor fysisk behandling af hesten, adfærdsforståelse, samt mundhule og tandbehandlinger.

"Jeg holder allermest af det tætte samarbejde, der opstår mellem hest og dets menneske, når vi arbejder med at løsne hestens spændinger, styrke dens balance og søger at forstå, hvad hesten kommunikerer til os. Der opstår noget magisk, når hesten opdager, at vi ønsker en dialog, fremfor en dominerende monolog.”

Udover det nørdede detektivarbejde der ligger i at gennemskue, hvordan hestens udfordringer hænger sammen, så kører jeg også ud som akutdyrlæge i vagten, som en del af Hestevagten Sjælland.


Certificeret Hestevelfærdsrådgiver, Center for Dyreterapi

Equine Touch Level 1

Uddannet dyrlæge fra Københavns Universitet 2019

- bachelor i Myofascielle linjer hos hest

- speciale i Hjerteflimmer hos hest

Tandkurser: Sverige, England, nordisk heste-tands kongres.

Veterinær kiropraktik i Tyskland, IAVC

Kommende: Certificeret Nerve Release Practitioner ved Celeste Lazarus (Balanced Through Movement Method).

Samt et hav af kurser indenfor akut-medicin, halthed, genoptræning, neurologi, adfærd, hove, osv.



SUPPLEANT     Nikoline Hostrup Borge


Født i København, 1975 og nu bosat i Nordvestjylland med to højtelskede egne heste i mindre løsdriftshestehold med naturvarieret fold og mange valgmuligheder.

Professionsbachelor i human fysioterapi fra 2003 med en overbygning som ridefysioterapeut og handicaprideinstruktør og siden videreuddannet i diplomfag indenfor bl.a. videnskabsteori og pædagogisk psykologi.

I 2011 uddannet hestefysioterapeut og hesteosteopat på uddannelsen under Danske Hestefysioterapeuter.

Jeg startede på traditionel rideskole som tiårig og har siden hentet erfaring indenfor westernridning, islænderridning men hovedsageligt traditionel skoleridning/klassisk dressur. I begyndelsen af 90érne deltog jeg i mit første kursus med en alternativ hestetræner, hvilket tændte gnisten til søgningen efter at finde en stadig mere hestevenlig måde både fysisk og psykisk at træne heste og have hestehold. En søgning der har bragt mig vidt omkring på uddannelser, kurser, til undervisning, foredrag, i praktikker og meget mere i både ind- og udland gennem små 35 år.

Hestene har været en del af mit professionelle omdrejningspunkt gennem næsten hele mit arbejdsliv i virker som både hestefysioterapeut, ridefysioterapeut, handicaprideinstruktør, hestetræner og staldmedarbejder.



SUPPLEANT     Do Windfeld Sabro


(Præsentationen er på vej)